ICA

00-talisterna om framtidens mat

01

Uppdrag

I samarbete med byrån Makers Only fick vi i uppdrag att producera en serie filmer för ICA. Filmerna tar upp tankar kring mat i framtiden – berättade av barn.

02

Utmaning

Produktionens främsta utmaning var såklart barnen. Att ha barn på plats är alltid lite extra intensivt, men också extra roligt. Vad som helst kan hända.

03

Lösning

Lösningen för den här produktionen var ett pyttelitet team. Dels för att vi spelade in i en privatbostad, dels för att skapa en lugn och behaglig atmosfär så att barnen kände sig trygga.

04

Dream team

Uppdragsgivare: Makers Only
Regissör: Klas Eriksson
DP: Max Rangner
Producent: Adam Stjärnljus & Andreas Bergius
Post: Makers Only
Vill du veta mer? Kontakta andreas.bergius@starlings.se

Ska barnen verkligen äta larver?!

Var kommer våra näringsämnen ifrån? Det är en av tankarna kring hållbar mat. Under diskussionerna som ledde fram till inspelningen lekte vi med idén att barnen skulle få smaka på larver. Till slut blev det inte så.

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.
Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.
Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Bakom kameran

”Jag tror i och för sig att vi skulle få bra bilder, när barnen äter larver…”
Max Rangner, fotograf