Glue Doorlock

Så kan du låsa upp dörren med en app

01

Uppdrag

Glue Doorlock är en fenomenal uppfinning som låter dig låsa upp ditt hem via en app. Bra för exempelvis matleveranser, eller om tomten är lite tidig med klapparna. Byrån Makers Only gav oss i uppdrag att producera filmerna för Glue och deras samarbete med PostNord.

02

Utmaning

Produktionen utmanades av att vi skulle hinna med tre inspelningsplatser på en dag. Ett kontorslandskap, en scen på gatan samt en lägenhet, högst upp i huset. Självklart lyckades vi med uppdraget, men det blev en lång dag.

03

Lösning

Mycket hängde på planeringen av inspelningen, eftersom vi också spelade in under den mörkare delen av året. Logistiken blev nyckeln.

04

Dream team

Uppdragsgivare: Makers Only
Regissör: Klas Eriksson
DP: Max Rangner
Producent: Andreas Bergius
Post: Klas Eriksson
Vill du veta mer? Kontakta andreas.bergius@starlings.se

En smart uppfinning

Att kunna öppna ytterdörren till sitt hem via en app är inte så dumt. Vi var många som imponerades över hur genomtänkt produkten är.

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.

Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan. Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.