Riksgälden

Vinn en miljon

01

Uppdrag

Om man köper obligationer till ett visst värde, har man också möjlighet att vinna en miljon – det ville Riksgälden kommunicera. Då föddes idén om världens starkaste man, som utmanas av världens kanske inte starkaste man. Så kan man också vinna en miljon i Honestys tolkning.

02

Utmaning

Vi spelade in i Nepal. Flög alltså halva vägen runt jorden för att spela in. Det är utmanande i sig. Som tur var hade vi ett fantastiskt samarbete med ett produktionsbolag på plats som guidade oss i allt.

03

Lösning

Välplanerat, var ordet. När man tar sitt team och flyger till andra sidan jorden, finns inte mycket utrymme för improvisation. Väl på plats upptäckte vi vilket fantastiskt folk Nepaleserna var – det fanns inga problem, bara lösningar. Kanske inte svenska lösningar, men minst lika bra.

04

Dream team

Uppdragsgivare: Honesty
Regissörer: Petrus Kukulski och Martin Marklund
DP: Mats Axby
Producenter: Anders Olsson och Andreas Bergius
Post: Anders Olsson
Vill du veta mer? Kontakta andreas.bergius@starlings.se

Jordbävningen i Nepal

På en sekund var det över. Det smällde bara till och då hade vi varit med om en jordbävning mitt under inspelningen i Kathmandu. Tre månader senare ödelade en jordbävning staden Pokhara (nära Kathmandu) och 2600 människor miste livet, varav flera ur ett annat utländskt filmteam.

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.
Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.
Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Bakom kameran