SuperLenny

SuperLenny Anthem på Stockholm Stadion

01

Uppdrag

Spelbolaget SuperLenny har alltid gjort roliga filmer som väckt uppmärksamhet. Byrån Morgenland gav oss uppdraget att fylla en sportarena med människor för att sjunga in SuperLennys nationalsång. Och det gjorde vi.

02

Utmaning

Produktionens främsta utmaning var postproduktionen. Vi hyrde hela Stockholm Stadion för en nattinspelning och med ett tjugotal statister fyllde vi läktarna – i postproduktionen. Vi lade också till en våning eller två på Stadion. Efterarbetet var enormt och mycket tidskrävande.

03

Lösning

Lösningen på den här produktionen låg i efterarbetet. Därför var det viktigt att ha VFX-experter på inspelningsplatsen, som kunde försäkra oss om att vi tänkte rätt i allt vi gjorde.

04

Dream team

Uppdragsgivare: Morgenland
Regissör: Alexander Biörsmark
DP: Tim Lorentzén
Producent: Andreas Bergius
Post: Jonas Sjögren
Vill du veta mer? Kontakta andreas.bergius@starlings.se

Att hyra Stockholms Stadion

Känslan av att disponera hela Stadion var fantastisk. Denna anrika arena byggdes inför OS 1912 och stod till vårt förfogande en hel natt. Mäktigt.

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.
Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.
Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.
“Wow…”
Den förvirrade mannen som kl. 04.30 hamnade mitt i inspelningen, medan han jagade Pokémon.