Viaplay OS 2016

Viaplay Vinter-OS 2016

01

Uppdrag

Byrån Morgenland bad oss producera en serie korta filmer för Viaplay inför Vinter-OS 2016. Viaplay bevakade alla OS-sändningar och i filmerna ville vi visa olika målgruppers engagemang i själva sändningen.

02

Utmaning

Produktionens främsta utmaning var alla förflyttningar – vi hade många olika inspelningsplatser.

03

Lösning

Ett litet, flexibelt team skapar fart. En mindre kamerarigg än vanligt gav oss även möjlighet att förbereda allt under transport till nästa inspelningsplats.

04

Dream team

Uppdragsgivare: Morgenland
Regissör: Johan Hedenskog
DP: Olika
Producent: Andreas Bergius
Post: Morgenland
Vill du veta mer? Kontakta andreas.bergius@starlings.se

I den här produktionen tvingades vi tänka om vad gäller berättandet. Skådespelarna skulle vara så nära kameran det bara gick för att skapa känslan av att de tittade ner i en läsplatta eller telefon. Det här ställde annorlunda krav på filmteknik. Roligt och lärorikt!

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idéer som vi omsätter i film, men ofta blir vi kontaktade i bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden godkänt. Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan. Kunna se in i framtiden helt enkelt och samtidigt kunna ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Bakom kameran

“Andreas, hur lång tid tar det att byta däck på en lastbil?”
Produktionsassistent