In-i-kylen-leverans

Glue Doorlock är en fenomenal uppfinning som låter dig låsa och låsa upp ditt hem via en app. Bra för exempelvis matleveranser eller om tomten är lite tidig med klapparna (nej, han använder inte skorstenen längre). Byrån Makers Only gav oss i uppdrag att producera filmerna för Glue och deras samarbete med Ica och PostNord.

Tre inspelningsplatser på en dag

Produktionen utmanades av att vi skulle hinna med tre inspelningsplatser på en dag. Ett kontorslandskap, en scen på gatan samt en lägenhet, högst upp i huset. Självklart lyckades vi med uppdraget, men det blev en lång dag. Mycket hängde på planeringen av inspelningen, eftersom vi också spelade in under den mörkare delen av året. Logistiken blev nyckeln.

GLUE LOCK

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.

Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.

Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Dream team

Uppdragsgivare: Makers Only.

Regissör: Klas Eriksson.

DP: Max Rangner.

Producent: Andreas Bergius.

Post: Klas Eriksson.

Uppdrag

Tjänst

Filmproduktion

Kund/uppdragsgivare

Glue /ICA /Postnord / Makers Only

Produktionsdatum

Vill du veta mer?

Morakniv
H&M All In