A part of you

Morakniv ville visa hur Morakniven är en del av din nära vardag, såväl i skogen som hemma. Byrån Morgenland gav oss i uppdrag att producera en del av denna film – själva campingscenen mot slutet.

Utmaning

Var hittar man en inspelningsplats med ett hus som skulle kunna ligga var som helst i landet? Med en fin skogsdunge intill, men också nära en mindre ort? Den skulle ju synas när vi väl steg upp med kranen ovan hus och trädkronor – och utan att slå i träden.

Lösning

Lösningen var inte helt enkel. Många faktorer spelade roll, när vi letade inspelningsplats. En kran skulle monteras upp på en bakgård och samtidigt som den skulle upp ett tiotal meter, så skulle den heller inte slå i träden. Vi hittade vårt hus i Tallkrogen utanför Stockholm. Området har också en speciell infrastruktur, vilket var nödvändigt för slutbilden.

Morakniv

Dream team

Uppdragsgivare: Morgenland.

Regissör: Johan Hedenskog.

Producent: Andreas Bergius.

Post: Johan Hedenskog.

Uppdrag

Tjänst

Filmproduktion

Kund/uppdragsgivare

Morakniv / Morgenland

Produktionsdatum

Maj, 2017

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.

Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.

Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Vill du veta mer?

ABB
Glue