Kortet som bygger din pension

Reklambyrån All the way José ville berätta historien om hur man med hjälp av ett betalkort kan öka sin pension – NOWO – som i No Worries. Varje gång man betalar med kortet läggs en något högre summa på beloppet. Därigenom hamnar lite extrapengar på pensionen varje gång man handlar. Smart, tycker vi!

Utmaning

Och vilken utmaning sen! Att få ihop sju inspelningsplatser på två dagar. Byråns kontor omvandlades för middags- och sovrumsscenerna och på gatan utanför gjorde vi taxiscenen. En joggingscen spelades in på kajen, ännu en middag spelades in i en studio. Och så var det ju scenen på ett café. Och en bar. Och transporterna. Och stylingen …

Lösning

Sju inspelningsplatser på två dagar – låter det omöjligt? Inte om man har planerat allt in i minsta detalj, samt omgivit sig av duktiga och flexibla människor – såväl team som skådespelare. Lösningen är alltid densamma – duktiga människor i starka team, drivna av ett fint slutresultat.

NOWO

Dream team

Uppdragsgivare: All the way, José.

Regissör: Henrik Kindgren.

DP: Hannes Isaksson.

Producent: Andreas Bergius.

Post: Henrik Kindgren.

Uppdrag

Tjänst

Filmproduktion

Kund/uppdragsgivare

Nowo / All the way, José

Produktionsdatum

ATT SPELA IN MÅNGA FILMER PÅ KORT TID ÄR INGET OVANLIGT. SJÄLVKLART VILL KUNDEN FÅ UT SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT AV SIN BUDGET OCH DÅ BLIR DET OFTA NÅGOT SOM I BRANSCHEN KALLAS FÖR ”RUN & GUN”, ALLTSÅ MINIMALT MED TEKNIK OCH KAMERAN ”PÅ AXELN”. I DEN HÄR PRODUKTIONEN ANVÄNDE VI JUST DEN TEKNIKEN DÄR NYCKELN ÄR ATT HITTA RÄTT LJUS.

Så här jobbar vi

Som reklamfilmproducenter arbetar vi på olika sätt. Ibland tar vi själva fram idén som vi omsätter i film, ibland blir vi kontaktade en bit in i processen – när uppdragsgivaren, som ofta är en reklambyrå, har en relativt färdig idé som slutkunden har godkänt.

Vi får ett utkast till manus och utifrån det sätter vi en budget för projektet. Det senare arbetssättet ställer stora krav på en förståelse av processer, teknik, logistik och inte minst en förmåga att översätta någon annans kreativitet till en mycket konkret plan.

Och det här är något vi är duktiga på – att kunna se in i framtiden och samtidigt ge en rimlig bild av vad det kommer att kosta.

Vill du veta mer?

Viaplay Kids
Vardagspuls