Hoppas du får en skön sommar!

Viaplay skulle inför sommarsemestrarna berätta att det var möjligt att se film offline – lite som när internet inte fanns. Detta var något som byrån Morgenland fått i uppdrag att göra film på. De valde då att skriva manus på temat ”ha lite tråkigt när inte internet finns och föräldrarna försöker muntra upp barnen med egna tolkningar av barnens favoriter”.

Utmaning

Inspelningsplanen var komplicerad med inspelningar på flera olika platser. Exempelvis hyrdes ett helt flygplan på Arlanda för att kunna spela in Fåret Shaun i en kabin. För att alla statister skulle kunna komma in samtidigt på ett skyddat område, chartrades en hel buss. Dessutom hyrde vi en bensinstation i Strängnäs och en sommarstuga i Sörmland. Man kan säga att med två inspelningsdagar hade vi fullt upp.

Lösning

Lösningen för den här typen av inspelningar är alltid en extremt noggrann planering och ett djuplodande förarbete. Att stå vid Arlandas grindar och sedan inte få komma in på grund av någon teknikalitet är inte ett alternativ. Hållbara transportplaner och ett hårt tidsschema är en del av produktionen, men framför allt gäller det att hålla fokus på detaljerna.

Viaplay Kids

Dream team

Uppdragsgivare: Morgenland.

Regissör: Patrik Dunard.

DP: Mats Axby.

Producent: Andreas Bergius.

Post: Patrik Dunard.

Uppdrag

Tjänst

Filmproduktion

Kund/uppdragsgivare

Viaplay Kids / Morgenland

Produktionsdatum

December, 2017

När man vill spela in på ett flygplan finns det några olika alternativ. Ett är att man har ett eget. Det är det få som har. Då får man hyra ett vilket genast blir litet krångligare. Och att få inspelningstillstånd på Arlanda innebär samma procedur som att ta sig igenom tullen med allt vad det innebär. För ett helt filmteam. Och en buss med 25 statister. Plus målsmän eftersom vi filmade barn. Och alla fordon. Detaljrik plan, kan vi tillägga.

Vill du veta mer?

Beijer Bygg
Nowo