Stabilt sedan 1915

Tillsammans med Beijer Bygg tog byrån Honesty fram konceptet ”Stabilt sedan 1915”. Och vad kan vara bättre när det gäller att påvisa stabilitet i ett byggprojekt, än att ställa världens främsta sumobrottare på det man har konstruerat?
På uppdrag av Honesty skapade vi lösningar på alla kreativa idéer – och de var många!

Utmaning

Sumobrottarna – Bayamba-san, Naranbat-san och Yamamoto-san – var riktiga proffs. Att arbeta med dem var en ren glädje. Vår största utmaning blev att konstruera alla de ”projekt” vi skulle visa – en veranda, ett tak, ett parkettgolv, fönsterbrädor, klätterväggar, säkerhetsdörrar, säkerhetsglas, en våningssäng, en sittbänk och framför allt taket till det lilla uthus som alla tre skulle sitta på. Med Beijers varor blev det stabilt.

Lösning

Lösningen var en extremt noggrann planering samt ett fint samarbete med familjen som bor i fastigheten där vi spelade in. Vi valde även att repetera inför inspelningarna, exempelvis inför utmaningen att placera sammanlagt 700 kg sumobrottare i en våningssäng. Genom att inte lämna något åt slumpen lyckades vi tre år i rad producera ett stort antal filmer.

Dream team

Uppdragsgivare: Honesty. Regissörer: Martin Marklund och Petrus Kukulski. DP: Kenneth Ishii. Producent: Anders Olsson/Andreas Bergius. Postproduktion: Anders Olsson.

Vill du veta mer?

Ellevio
Viaplay Kids