CIRCLE K

UPPDRAGET

FILMPRODUKTION

Det är länge sedan dagens bensinstationer gick från att vara ”mackar” till att varje dag fungera som servicestationer för tusentals människor. Circle K är inget undantag. Nästan hälften av deras 760 stationer är så kallade fullservicestationer. Där finns ett brett urval av drivmedel som gör det enkelt att välja hållbara alternativ, fräsch och god mat för alla i bilen, gott ekologiskt och rättvisemärkt kaffe, biluthyrning, biltvätt och spolarvätska på pump. Mycket mer än bara bränsle alltså.

I maj 2021 kontaktade Circle K:s byrå Berntzon & Bylund Comm Group än en gång oss på Starlings för att producera reklamfilm – ett långt och fint byråsamarbete vi är stolta över. Sammanlagt fyra inspelningsdagar för Circle K – och nästan 50 (!) olika varianter av filmerna, anpassade till olika kanaler. 

GENOMFÖRANDET

FRÅN VISION TILL BIOGRAFDUK

Nu skulle två produktioner dras igång, där den ena avlöste den andra.

Film 1.

Ett affärsområde, PRO – som främst riktar sig mot yrkesfolk, exempelvis lastbilschaufförer och hantverkare – behövde film för sociala medier. På mycket kort tid skulle hantverkarbilar tas fram – en mellanstor lastbil av en speciell modell, en skådespelare med lastbilskort och så vidare.
Dessutom skulle vi fånga morgonljuset. I juni. Konsekvensen: inspelningen drog igång kl. 03.00 två dagar i rad. Vackert blev det och resultatet cirkulerar i företagets sociala medier i formaten 16:9, 1:1, 4:5 och 9:16.

Film 2.

Circle K ville också ha en varumärkesbyggande film som skulle gå i både sociala medier, på TV samt på bio. Den sortens filmer är mer inspirerande än informerande och det ges ofta plats för vackra bilder. Väldigt roligt tycker vi, men helt andra utmaningar än i den första produktionen.

Vi skulle bland annat ta fram en klassisk amerikansk cabriolet och en mycket speciell lastbil. Några av sekvenserna skulle dessutom tas med åkande bilar plus att vi behövde mörker för några av scenerna – i midsommartider. Och vet ni hur svårt det är att få tag på en knallröd kombi? Resultatet började sändas som TV-reklam i flertalet kanaler, samt på SF-biografer i slutet av augusti 2021.

FORTSÄTTNINGEN

CONT’D

Också en tredje produktion gjordes och det enda vi kan säga om den är … om du trodde det var svårt att få tag på EN röd kombi – vad tror du då om TRE identiska röda kombibilar! 

Vill du också göra film?

UPPDRAGSGIVARE

Berntzon Bylund Comm Group

PRODUCENTER

Andreas Bergius/Beatrice Edling (BB)/Veronika Grannas (BB)

POSTPRODUKTION

TINT
Flickorna Larsson