Flygresor.se

Uppdraget

Koncept, innehåll och plattform

Mars 2020. Sverige och världen påverkas av det nya coronaviruset. Många har frågor, inte minst när det gäller resande med flyg. Den 16 mars får vi en förfrågan från Flygresor.se om vi snabbt kan svänga ihop en informationssajt med viktiga fakta och information. Fyra dagar senare går sajten live.

Utmaningen

En plats att vända sig till när man har frågor om corona och resande

Flygresor.se är en sökmotor som jämför och presenterar priser på flygbiljetter. De skickar sedan i sin tur iväg sina besökare till olika resebyråer där själva bokningen görs. Samtidigt är det just nu, av naturliga skäl, extremt många som dels undrar vad som händer med redan bokade flygresor, dels söker efter information om det nya coronaviruset, Covid-19. Men att veta var man ska vända sig är inte alltid helt självklart. Det här ville Flygresor.se ha hjälp med att lösa.

Lösningen

En mikrosajt med med information och viktiga länkar

Samtidigt som Flygresor.se fick och får många frågor om vad de vet, satt de själva gång på gång och letade upp fakta på samma sidor. Lösningen blev därför en mikrosajt om corona-pandemin där vi har samlat bra information, hämtad från myndigheter, om pandemin i sig. Här finns också svar på frågor som har specifikt att göra med flygande i dessa tider, samt en bra länksamling till nyttiga källor om pandemin.

Vill du veta mer?

KOncept

Flygresor.se och Kajsa Ericson

När?

Våren 2020

Content och webbsajt

Kajsa Ericson