H&M All In

We love H&M All In

Byrån DGA gav oss det spännande uppdraget att göra en film med H&M:s elithäst, ”All in”, inför Sommar-OS 2016 i Rio. Manuset var fantastiskt – ett actionfyllt kollage med olika idrotter som vävde in hur H&M:s främsta elitidrottare – hästarna – tränar stenhårt inför OS. Slutresultatet talar för sig själv.

Utmaning

Produktionens främsta utmaning var tiden. Vi hade tre inspelningsdagar och 15 inspelningsplatser, varav tre i Schweiz och Frankrike. Scener med springande hästar kräver dessutom perfekt timing – liksom cykelscenen, soluppgångar och solnedgångar, nattscener och dagscener.

Lösning

Mer improvisation än planering i detalj, vi kallar det ”run and gun”, och miniteam skapade en flexibilitet. Skickliga fotografer med erfarenhet av liknande produktioner anlitades och vi filmade enbart med befintligt ljus. Dessutom med Patrik Dunard som kreatör – en grym regissör.

H&M All In

Att träffa en häst som värderas till över 100 miljoner kronor känns minst sagt speciellt så inför mötet var vi alla väääldigt ängsliga. Uppskruvade och under många nervösa skratt, fantiserade vi om hur vi skulle behöva förklara att det var vi som fick ”allan” att rymma från den franska hästgården …

Vill du veta mer?

Uppdragsgivare

DGA

Regissör

Patrik Dunard

DP

Tim Lorentzén

Producent

Andreas Bergius

Post

Patrik Dunard

Tjänst

Filmproduktion

Kund/Uppdragsgivare

H&M / DGA

Produktionsdatum

Juni, 2016