Flygresor.se

Uppdraget

Koncept, innehåll och plattform

Om alla svenskar kompenserade sina flygresor under ett år beräknas det motsvara utsläppen från all årlig biltrafik i Stockholms och Uppsala län – 4,8 miljoner bilar. Under våren 2020 smög flygresor.se ut sin tjänst som gör det enkelt för kunderna att klimatkompensera sina flygresor – med ett klick. Vi på Starlings gjorde innehåll och sajt.

Utmaningen

Att göra klimatkompensation av flygresor enkelt och begripligt

Att kompensera för de växthusgasutsläpp man som vanlig flygresenär genererar är något som hittills varit komplicerat och som få resenärer väljer att göra. Men när klimatpåverkan blir en allt större beslutsfaktor i valet av resor, ger Flygresor.se, tillsammans med Go Climate Neutral och ett flertal resebyråer, resenärer möjligheten att enkelt klimatkompensera resan direkt.

Lösningen

En mikrosajt med information och artiklar om hur det funkar

Klimatneutral, klimatsmart, klimatkompensation, klimatpositiv… I en värld där alla vill vara klimatsmarta kan det vara svårt att hålla isär begreppen. På sajten reder vi ut vad klimatkompensation egentligen betyder och vad som händer när du trycker på knappen för att dra ditt strå till klimatstacken.

Det ska vara extremt enkelt för den som är konsument att använda den här funktionen
Flygresors VD

Vill du veta mer?

Koncept

Flygresor.se och Kajsa Ericson

Content och webbsajt

Kajsa Ericson