Mattecentrum

Uppdraget

Filmproduktion

Mattecentrum är en ideell förening som sedan 2008 erbjuder gratis läxhjälp i matte till barn och unga. För att öka kunskapen i matematik bland Sveriges skolelever, driver föreningen räknestugor på skolor, bibliotek och andra lokaler över hela landet. På webben erbjuder Mattecentrum också hjälp på en mängd olika sätt.

I år samarbetar Mattecentrum med Skolklassikern för att visa att matte faktiskt inte behöver vara stillasittande – det går faktiskt att dansa matte! Och vem är mest lämpad att visa det än programledaren och läraren Bebbe Singer? Nja, kanske inte för att han är en hejare på att dansa, utan för att han brinner för att göra matte roligare.

Otroligt vad litet smart klippning och härlig grafik kan göra för taktkänslan! ?

Så här jobbar vi

En stor del av det förberedande arbetet med varje ny kund är det vi kallar för upptäckarfasen. Det är då vi bombarderar uppdragsgivaren med en hel massa frågor.

Vi tar reda på vad som saknas i kommunikationen just nu och vad som är målet och visionen för ett optimalt utfall. Vem är det vi ska prata till? I vilka kanaler? På vilket sätt? Och inte minst varför?

Att väcka intresse och skapa en känslomässig relation med målgruppen bygger på gedigen research, känsla, kunskap, erfarenhet och empati.

Vi utnyttjar alla för att uppnå mesta och bästa effekt.

Vill du veta mer?

Kund

Karolina Lisslö Gylfe, Generalsekreterare Mattecentrum

Var och när?

Matteparken, Tekniska Muséet i Stockholm.

Idé och produktion

Andreas Bergius, Starlings

Idé och uppdragsgivare

Jan Axelsson, Red Carpet Media