Uppsala universitet

Uppdraget

Artiklar, forskarporträtt och en hel del annat.

Uppsala universitet är Sveriges första universitet, grundat redan 1477. De är idag ett brett forskningsuniversitet med tydliga mål: Att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och samverka med det omgivande samhället för att på olika sätt bidra till en bättre värld.

2019 vann Starlings en upphandling för Uppsala universitet, där vi fick möjligheten att producera artiklar och forskarporträtt för universitets samtliga institutioner. Det dröjde inte länge förrän uppdragen rullade in och vi har sedan projektstarten producerat ett femtiotal artiklar och porträtt – allt från sepsisalgoritmer till hållbar destinationsutveckling. 

Uppsala universitet artiklar content Starlings
GENOMFÖRANDET

ATT GÖRA DET SVÅRA BEGRIPLIGT

Som leverantör av kommunikation till ett omkring 500 år gammalt universitet gäller det att hålla en hög nivå på leveranserna. Forskarporträtt är ju en sak, men hur gör man egentligen när underlaget för den kommande artikeln handlar om saker som vid första anblick är rena grekiskan? Jo, det är just det vi är så bra på – att göra det svåra begripligt. Det är ju trots allt det kommunikation handlar om, att få människor att förstå. Så egentligen spelar det ingen roll om organisationen är 500 år gammal eller en två veckor gammal start-up. Vi levererar alltid kommunikation på högsta nivå, anpassat till verksamhetens mål. 

 

Vill du veta mer?

UPPDRAGSGIVARE
Samtliga institutioner vid Uppsala universitet

KONCEPTGENOMFÖRANDE
Andreas Bergius

TEAM
Agnes Loman, Anna Hedlund, Caroline Holmbom Winerdal m. fl.