Tillsammans fick vi snabbt upp en sajt med information om corona och resande

Många har frågor om coronaviruset i dessa dagar, inte minst när det gäller resande med flyg. I början av veckan fick vi därför en förfrågan om vi snabbt kunde svänga ihop en informationssajt med viktiga fakta och information. Igår gick sajten live.

Flygresor.se är en sökmotor som jämför och presenterar priser på flygbiljetter. De skickar sedan i sin tur iväg sina besökare till olika resebyråer där själva bokningen görs. Samtidigt är det just nu, av naturliga skäl, extremt många som dels undrar vad som händer med redan bokade flygresor, dels söker efter information om det nya coronaviruset, Covid-19. Men att veta var man ska vända sig är inte alltid helt självklart. Det här ville Flygresor.se ha hjälp med att lösa.

Samtidigt som Flygresor.se fick och får många frågor om vad de vet, satt de själva gång på gång och letade upp fakta på samma sidor. Lösningen blev därför en mikrosajt om corona-pandemin där vi har samlat bra information, hämtad från myndigheter, om pandemin i sig. Här finns också svar på frågor som har specifikt att göra med flygande i dessa tider, samt en bra länksamling till nyttiga källor om pandemin.

Flygresor.se vill på det här sättet gärna bidra till att sprida viktig samhällsinformation. Vi på Starlings håller med och är glada att vi lyckades hjälpa till så snabbt nu när informationsbehovet är som störst.

Har du också behov av att snabbt få ut liknande information? Mejla oss så hjälper vi dig.