”Snabbt, billigt – och superproffsigt, tack”

Har du hört den förut? Att det är bråttom och att kvaliteten är viktig? Och inte heller får man gå över budget. Detta är balansakten vi alla arbetar med. Vi kallar den för produktionstriangeln – sambandet mellan tid, pengar och kvalitet.

Precis som för våra kunder står kvalitet högt på prioriteringslistan. Och liksom våra kunder, tycker vi också att det är bra när leveranser är snabba. Vi tycker också att budgetar ska hållas, oavsett storlek. Men vad händer när allt detta ska ingå i en leverans – hög kvalitet, snabbt och dessutom billigt? Att möta alla tre kraven är inte möjligt. Ett måste väljas bort.

Är riktigt bråttom? Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här.

Balansen

Både beställare och leverantör måste känna till ovastående och därför fråga sig: ”Vilka två väljer jag?”

Klarar vi av att göra det snabbt? Ja, troligtvis, men då krävs extraresurser för att bibehålla kvalitet vilket innebär att budgeten måste ökas.

Kan vi leverera en viss typ av kvalitet på en låg budget? Säkert, men då krävs mer tid vilket inte alltid fungerar. Kan vi acceptera en låg budget? Kanske, men då kanske kraven på kvalitet behöver sänkas?

Tid är också pengar

En del av den här ekvationen är inte helt okomplicerad – vi pratar förstås om tid.

Att lägga mer tid på en produktion är att binda upp resurser vilket i sin tur kostar pengar – högre budget alltså. 

Vi rekommenderar därför att man inför varje projekt tar diskussionen om just produktionstriangeln för att (vid behov) välja bort ett hörn.  Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi jobbar med våra produktioner och hur vi balanserar just produktionstriangeln .